Stryktipset

Stryktipset är en av de äldsta speltyperna som vi har och har funnits med oss under en väldigt lång period. Tidigare under andra världskriget så spelade man på 12 matcher när man spelade stryktipset. Idag är det ändrat och man spelar på 13 matcher istället.

När du spelar på stryktipset så gör du som så att du kryssar i på en form av blankett hur du tror att dessa 13 matcher kommer att sluta. Du kan kryssa i vilka du tror vinner, vilka du tror förlorar och om du tror att matchen kommer att bli oavgjord. Det är vanligast att spelaren bra skickar in en rad för en vecka framåt men det är möjligt att skicka in samma rad tio veckor framåt. Dock blir spelet mer en form av chansspel om man gör så eftersom att man då inte riktigt vet vad det är man satsar på.

För att kunna vinna någonting så behöver du ha minst 10 rätt. Oftast är inte vinstsumman så stor när man har tio rätt eftersom att den sammanlagda vinstsumman för alla som hade 10 rätt ska delas på precis alla som hade 10 rätt.  Det är mycket större chans att vinstsumman blir högre om du får fler än 11 rätt. Vinner du mindre än 10 kronor så läggs pengarna över till nästa veckas spel för att öka din pott.