Poker

Poker är namnet på en stor grupp av kortspel som alla går ut på vadslagning. Deltagarna i de olika pokerspelen satsar pengar på vem som har eller kan få den allra bästa kombinationen av kort. Där finns mängder av olika regler inom alla de lika formerna av poker.

Många av de olika pokerspelen kräver en enorm skicklighet för att du ska kunna vinna. Många gånger pratas det även om pokerface. Alltså att du ska kunna ha etta ansiktsuttryck som inte avslöjar dig under spelets gång. När du spelar poker mot ett flertal människor är det nämligen inte alltid bra att t.ex. le när du får bra kort på hand eftersom att dina motspelare då lär märka att du fick just bra kort.

Idag är det väldigt vanligt att vi spelar poker online på olika spelsidor på nätet. Här kan du spela live mot olika personer. På vissa sidor spelar man enbart för att det är kul men på de allra flesta sidorna så spelar man om riktiga pengar.

En annan vanlig form av poker är den så kallade ”hemmapokern”. Den pokervariant vi spelar hemma med våra vänner eller med våran familj. Denna pokerform varierar många gånger i reglerna och ser för det mest inte likadan ut från spelare till spelare. I denna pokerform spelas det oftast inte om pengar eftersom att man spelar som kompisar.

Där finns flera olika sorters kombinationer som du kan få på hand när du spelarpoker. Den ena kombinationen är bättre än den andra och du behöver ha den allra bästa kombinationen bland de andra spelarna för att kunna vinna. Det handlar även många gånger om att ha höga kort. Spelar du t.ex. mot tre andra och ni alla har fyrtal (fyra lika dana kort) så vinner den som har det högsta fyrtalet. Har spelarna då t.ex. fyrtal på 3:or, den andra på 5:or och den tredje i damer så vinner spelaren som hade fyrtal i damer eftersom att hand fyrtal var allra bäst.