Bingo

Bingo är ett mycket populärt spel som spelas av många. Spelet går ut på at slumpmässiga siffror dras. De siffrorna som dras ropas upp efterhand och spelarna kryssar för de nummer som ropas upp på deras spelbricka. Den person som först har ett spelmönster på sin bricka ropar ”Bingo” och meddelar på så sätt att dem har vinst. Ett spelmönster kan t.ex. vara en lodrät rad eller en vågrät rad på spelbrickan.

I Sverige finns där flera olika bingohallar där människor med jämna mellanrum samlas för att spela bingo tillsammans. Det är även vanligt med bil bingo. Då samlas ett flertal personer på en plasts och sitter i sina bilar och spelar bingo tillsammans.  Hur mycket du kan vinna när du spelar varierar men ibland kan vinstsummorna gå så högt som till 100 000 kronor.

Eftersom att bingo är så otroligt populärt. Inte bara i Sverige men även i andra delar av världen så har online bingon utvecklats. Onlinebingo kan du spela när du vill och var du vill. Det är inte längre enbart dem som kollar på bingolotto eller de som åker till bingohallar som spelar bingo. Nu finns det även människor som sitter online och spelar bingo när dem har tid över. Bingo spelat har alltså utvecklats något enormt.

Bingon har genererat otroliga mängder pengar till olika idrottsföreningar genom åren. Det är nämligen mycket vanligt att ungdomarna i sina föreningar hjälps åt att sälja bingolotter och på så sätt tjänar in pengar till sin förening.

Bingo är enkelt att spela oavsett om du är gammal eller ung. Du kan aldrig veta i förtid om du kommer vinna eller inte eftersom att bingospelet är ett slump spel. För att vinna gäller det alltså att ha turen med sig i dragningarna av de olika nummer och hoppas på att det är just de nummer som du har på din spelbricka som dras.